Afbeelding10.jpg

 

We wonen in één van de rijkste gebieden van de wereld. We hebben meer luxe dan veel wereldburgers. Reden genoeg om te danken zou je zeggen. En op ‘wereld’niveau is dat ook zo en goed om te beseffen. Maar voor een ieder persoonlijk kan dat wel heel anders zijn en anders voelen. Misschien is er niks om voor te danken. Niet omdat je ondankbaar bent, maar omdat er veel verdriet is, of grote zorgen, of bedenkingen, of relatieproblemen, of sta je op een kruispunt in je leven.

En nou is het mooie, dat kinderen je altijd weer heel puur weer terug kunnen brengen naar het hier-en-nu. Kinderen zijn in staat om in een roerige en onzekere tijd als nu op een heerlijk ontwapenende manier God te danken voor wat hen bezig houdt.

Ik noem een paar voorbeelden: Daantje (gr 1) wil danken, omdat God de zieke kinderen/mensen weer beter maakt. Tim (groep 2) wil danken dat er weer veel groeide op het land. Hendrik (groep 3/4) wil God danken dat God de wereld zo mooi heeft gemaakt. Bart (groep 5/6) wil danken voor de regen na een lange tijd droogte en hij wil danken dat corona bijna weg is en dat we overal naartoe kunnen. Mila (groep 7/8) wil bidden voor de mensen in Oekraïne en zij wil danken dat wij onderdak, vrede en genoeg te eten hebben.

Wij zijn gelukkig dat wij mogen werken met kinderen die zo dicht bij God leven en zo goed in afhankelijkheid van God leven en zoveel hebben om te danken. Het mag ons bemoedigen in onze twijfels.

Aankomende woensdag zal er ook een dankdagdienst worden gehouden in de Hervormde Kerk van Oene (Dorpsstraat 1). De kinderen uit groep 1 t/m 8 verwachten wij daarom aanstaande woensdag om 9:10 uur op school. Wij lopen dan met de kinderen naar de kerk, waar we samen de dienst zullen houden. Het is misschien voor groep 1 geen officiële lesdag, maar zowel juf Rorije als juf Mekelenkamp zijn aanwezig in de dienst.  

Na de kerkdienst (rond 10:30 uur) mogen de kinderen bij de kerk opgehaald worden en zijn ze vrij.

Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Kerk_Oene.jpg

 

Copyright © cbsoene.nl