Thematisch_onderwijs1.png 

Thematisch_onderwijs2.png

Zoals u van ons gewend bent zijn we voortdurend bezig ons onderwijsaanbod te verbeteren en te vernieuwen. Op die manier geven we modern onderwijs. En we zijn al diverse jaren intensief bezig met de vernieuwing van reken- en taalonderwijs. Voor dit schooljaar is het de bedoeling dat we een start maken met het invoeren van themaonderwijs. We denken dat het verstandiger is in thema’s te gaan werken op de middagen. Een mooi voorbeeld is het thema Giga Groen, dan lukt het ons om geschiedenis-, aardrijkskunde- en biologiedoelen daarin te verwerken tot één onderwijsaanbod. Dus met andere woorden: uw kind krijgt les vanuit een paar gekozen thema’s per jaar en wij zorgen ervoor dat heel veel diverse kerndoelen daarin verwerkt worden.

 
 
 

Best een enorme klus, want uiteindelijk moeten natuurlijk alle kerndoelen van het basisonderwijs goed behandeld worden. Maar naast de uitdagingen zijn er ook enorme kansen! Zo zorgen we er voor dat woordenschat en taallessen veel betekenisvoller worden door de teksten en boeken die kinderen lezen. En ook door die in de beleving van het thema te brengen. We geloven dat de betrokkenheid op een schoolbreed thema erg veel oplevert in de leerervaring van de kinderen.

Bij ons op school noemen we dat ‘Rijke Teksten”: daarmee bedoelen we dat wij teksten en boeken weten uit te zoeken die uitdagend, stimulerend, taal-rijk zijn en plezier geven. Geen gemakkelijke klus! Gelukkig krijgen we hulp van externe professionals.

Ik zal u gedurende de komende twee schooljaren regelmatig nieuwe informatie geven over deze omvangrijke verandering.

Vriendelijke groeten, Seth Slagter

Copyright © cbsoene.nl