Opbrengst actie “Oene voor Oekraïne”
U heeft het vast al gelezen in de lokale media, er is heel veel geld opgehaald voor Noodhulp aan Oekraïne. Op 22 maart is er een enorm groot bedrag opgehaald, waarmee eens te meer duidelijk is geworden hoezeer er gul gegeven is door ouders, grootouders, leerkrachten en andere belangstellenden. Ook na de actie is er nog geld binnengekomen, waardoor de teller nu staat op €5566,77. We gaan dat geld overmaken op Stichting Kom Over En Help. Deze stichting is een samenwerking tussen heel veel christelijke (nood)hulporganisaties zoals Red een Kind en Woord en Daad (en nog v

Volgende week kan, na twee jaar afwezigheid, de avondvierdaagse in gemeentelijk verband weer beginnen! Een mooie gelegenheid om samen met elkaar op een gezonde en verantwoorde manier met elkaar te wandelen en een feestelijke stoet te maken. Hartelijk dank ook weer voor de organisatie, die in de handen van de oudercommissie ligt en weer fantastisch uitgevoerd wordt! We hopen op mooie avonden en een fijne sfeer!

Aanstaande donderdagmiddag bent u allemaal van harte uitgenodigd om samen met de kinderen van onze school een Sing-In van Pasen mee te vieren!
Het feest van de opstandig van Jezus zal dan gevierd worden door samen te zingen, door gedichten voor te lezen en te bidden. Elke groep zal ook een eigen ingestudeerd lied zingen waarbij u van harte wordt uitgenodigd mee te zingen.
U bent vanaf 13:30 uur welkom, het begint om 13:40 en zal tot 14:15 uur duren. Daarna is er koffie voor een ontspannen ontmoeten. Het is de bedoeling dat het zal plaatsvinden op het plein. Bij slecht weer zullen we uitwijken naar binnen.
Het is onze wens om samen met u alle eer aan God te geven!

Tijdens de Coronapandemie was het niet mogelijk om schoonmaakavonden te organiseren en zo vlak na de herstart was de vraag of dit weer snel opgepakt zou kunnen worden. Op dit moment denken we dat de geplande avonden op maandagavond 20 en dinsdagavond 21 juni het beste weer ingepland kunnen worden. Omdat het al twee jaar niet heeft plaatsgevonden, even wat extra informatie:

Waarom zijn er schoonmaakavonden? Een basisschool heeft zo ontzettend veel meubilair, kasten, spellen, bergingen enzovoorts dat een ‘normaal’ schoonmaakcontract dit nooit kan verzorgen.

Wat moet er dan gebeuren? Daar waar de reguliere schoonmaakuren nooit aan toe komen. Dus de inhoud van de kasten, het speelgoed, achter de radiatoren, de ramen lappen. Meestal in de klas van uw kind(eren) maar u kunt ook gevraagd worden dit in andere ruimtes te doen (i.v.m.  bezetting).

Wat moet ik meenemen? Voor zoveel ouders hebben we natuurlijk nooit genoeg emmers, doeken, zemen en schoonmaakmiddel, wilt u die zelf meenemen? We hebben wel warm water, ladders, koffie, koeken en gezelligheid.

Wat zijn de tijden? De avonden beginnen om 19.00 en eindigen rond 21.30 uur.. U wordt ingedeeld op een avond (zie bijgaande lijst). Onderling ruilen mag natuurlijk altijd.

Ben ik verplicht om mee te doen? Nee, dat bent u niet. Vele handen maken licht werk en er is vaak een plek voor ontmoeting en gezelligheid. Mocht u niet kunnen of niet willen, wilt u dan wel mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Dan kunnen we rekening houden met de bezetting en eventueel de planning er op aanpassen.

Op de dinsdag na Pasen is er een studiedag voor alle leerkrachten van IJsselrijk. Alle 18 scholen zullen elkaar dan ontmoeten in Genemuiden, waar de dag in het teken zal staan van ontmoeten en verbinden. Die dag zijn de kinderen vrij.

De OC zorgt er altijd voor dat alle voetbalshirtjes en -broekjes weer keurig op school worden verzameld. Helaas missen ze nog een shirt (maat 9/11), 1 broekje (maat 12) en nog een broekje (maat 8). Wilt u nog eens goed zoeken in uw kasten of tassen of daar misschien nog ergens wat ligt en het dan inleveren op school? De OC zal u daar zeer dankbaar voor zijn!

Volgende week woensdag en donderdag zal groep 8 hun Eindtoets voor het basisonderwijs maken. Bij ons heet die toets de IEP-toets. Dit is een eindtoets die kinderen in heel Nederland kunnen maken. Niet alle scholen maken gebruik van deze toets. Er kan ook gekozen worden voor de Cito-toets of een andere alternatieve toets. Wij kunnen dus zelf bepalen welke toets het best bij de visie van onze school past. Bureau ICE is de bedenker van de IEP-toets. IEP staat voor ‘ICE Eindevaluatie Primair Onderwijs’ en is goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Wat meet de toets?
De IEP-toets meet vooral de leesvaardigheid, taalvaardigheid en rekenvaardigheid van de leerlingen. Aan de hand van het resultaat worden er 3 vragen beantwoord: ‘Waar staat de leerling nu?’, ‘Waar is hij of zij naar op weg?’ en ‘Hoe kan school de leerling helpen om zich zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen?’ Bij andere toetsen worden kinderen met elkaar vergeleken. Dat gebeurt bij deze toets niet. Hier worden de prestaties van je kind langs een onafhankelijke meetlat gelegd.

We wensen de kinderen uit groep 8 fijne en goede dagen toe tijdens het maken van de toets. Juf van Dijk zal bij de kinderen uit groep 8 blijven (tijdens de toets), meester Zwart geeft dan les aan groep 7.