Nu de besmettingcijfers zo laag zijn mogen we in het basisonderwijs ook versoepelen. Daar zijn we blij mee: we merken dat kinderen nu vooral buiten elkaar ook weer gemakkelijker kunnen opzoeken. Tegelijkertijd blijven we bepaalde regels wèl handhaven. Voor de duidelijkheid maar even opgesomd:
- De schooltijden gaan weer ‘terug naar normaal’: om half negen mogen alle groepen komen en om half drie (op de ‘lange’ dagen) is de school uit. (op woensdag 8:30 – 12:15 uur en vrijdag 8:30 – 12:00 uur voor groep 1 t/m 4).
- De fruitpauze (10:15 – 10:30 uur) gaan we weer als hele school doen.
- De hoofdingang wordt weer gebruikt door groep 3 t/m 8.
- De cohorten zijn opgeheven: samenwerken of samen leren in de school mag weer.
- Leerkrachten gebruiken niet meer standaard het mondmasker in de gangen: alleen als anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden.
- Bezoek van ouders zoals bij 10-minuten gesprekken is (op afspraak) toegestaan: welkom!
- Trakteren mag ook weer zoals we dat gewend waren.

Er blijven ook bepaalde afspraken van kracht:

- De kinderen wassen hun handen regelmatig, groep 2 blijft hun eigen ingang gebruiken, groep 1 blijft kinderen bij het hek afzetten/ophalen, volwassenen blijven afstand houden en dragen het mondmasker waar nodig. Ook hebben we ervoor gekozen nog niet met de schoonmaakavonden te beginnen.

We voelen ons blij en opgelucht: zeker omdat we beseffen dat er geen leerkracht ziek is geworden door Corona, en geen klas naar huis gestuurd hoefde te worden. Dat bracht heel erg veel stabiliteit in deze roerige tijden. We zijn blij en trots op de open manier waarmee u als ouder de telefoon pakte om klachten en vervolgstappen even te bespreken met school! We hebben echt het gevoel gehad dat er open gecommuniceerd werd.

In de afgelopen week en in deze week nemen we in groep 3, 4 en 5 de Citotoetsen af. We willen graag weten waar de kinderen na deze intensieve periode (leer-technisch) staan en proberen op deze manier ons voor te bereiden op het aanbod van de lesstof in de volgende groep. Voor groep 6 en 7 denken we dat het verstandiger is de Citotoetsen direct ná de zomervakantie af te nemen: deze gegevens kan de leerkracht dan (ook)  gebruiken in de voorbereiding voor het afgeven van (voorlopige) schooladviezen.

Tijdens het overblijven op school wordt er door een aantal ouders toezicht gehouden. Helaas stopt één van hen na de vakantie en zijn we op zoek naar iemand die die plaats wil innemen. Het gaat om maandag van 12.00 – 13.00 uur. Wanneer u zich hiervoor wilt opgeven: graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoals u weet houden we deze en volgende week spreekmomenten. Vanwege de versoepelingen mogen die gelukkig ook op school plaatsvinden. U kunt zich aanmelden voor dit gesprek, de leerkracht kan u ook uitnodigen.

Woendag 23 juni hebben wij de laatste studiedag van het schooljaar. We zullen dan les krijgen over het (nog beter) toepassen van onze Engelse methode, die  nu in alle groepen gegeven wordt. Ook zullen we het rapport van het onderzoek naar ouderbetrokkenheid ontvangen. Verder willen we onze plannen van het afgelopen jaar erbij pakken en beoordelen wat is gelukt en wat (welllicht door Corona) ook niet is gelukt. We willen lessen leren uit de lockdown-tijd en we willen nadenken over hoe we om willen gaan met de NPO-gelden. Een intensieve dag met veel reflectie op afgelopen jaar.

Na een roerige zoektocht naar wel/niet schoolzwemmen zijn we dit jaar met een pilot gestart: groep 5/6 zwemt in aanloop naar de zomer 10 weken in Vaassen. Zij leren daar ‘watervrij’ te zijn en de oefeningen zijn gericht op de zomer waarin kinderen vaker in het water zijn. De lessen zijn bijna geweest en wij zijn enthousiast: we hopen u ook!
Dat betekent dat we volgend jaar op dezelfde manier het zwemonderwijs zullen inrichten: de ‘nieuwe’ groep 5/6 zal ook in april/mei/juni weer 10 weken schoolzwemmen.

Een belangrijke voorwaarde voor meedoen aan deze zwemlessen is dat uw kind minimaal diploma A heeft gehaald. Wij raden u aan daar op tijd mee te beginnen.

AngolaAfronding projectweek
Wat hèbben we een feest gevierd, de week vóór de vakantie. We kijken terug op een enorm geslaagde feestweek waarin kinderen tijdens de Coronaperiode ook even volop van feestelijkheden konden genieten. Op dit moment zijn we nog bezig met het afronden van die week, waarbij we van de opbrengst nog even de kosten moeten aftrekken, en de laatste borden en spulletjes weer opgehaald moeten worden. We komen binnenkort met een officiële eindstand: met welk bedrag laten we mensen en kinderen in Angola feest vieren? Want: samen feest is dubbel feest

Eindelijk is het dan zover: het kamp van groep 8. Gelukkig dat dat ook door kan gaan. Morgen vertrekken jullie naar Ommen en vrijdagmiddag komen jullie weer richting Oene. Heel veel plezier toegewenst!

We hebben een fantastisch plein met enorm veel speelmogelijkheden. We (leerkrachten en kinderen) genieten elke dag van ons nieuwe plein!  Er is veel meer groen.

Daarnaast hebben we ook een prachtige voortuin.

Het onderhouden van dit alles gaat niet zomaar! En hoewel er af en toe een klusjesman uit IJsselrijk komt en er een heuse 'veegploeg' bestaat., krijgen we met elkaar het werk niet klaar.

Daarom willen wij u (en andere vrijwilligers, bijv. Opa's) vragen of u mee wilt helpen in de tuin!

We zullen een aantal keer per jaar (datum en tijdstip af te stemmen) bij elkaar komen om samen met elkaar de tuin te onderhouden. Lijkt u het leuk om de speelomgeving van de kinderen te laten groeien en bloeien? Meld u/je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt dan een mailbevestiging en informatie.

tuinman.jpg